perjantai 12. lokakuuta 2012

Kotiläksyjä: S-M ja kuononhallintaa

Kotioloissa on harjoiteltu kaukojen seiso-maahan väliä. Parina päivänä pari kertaa niin, että istuin sohvalla nappulakipon kanssa ja Kartsa jumppasi. Ihme eläin, kun se tuollaisen asian tajuaa - jos tassut liikkuu, ei tule namia. Nyt sama vaihto onnistuu jo "koemaisemmin" niin että seison usean metrin päässä.

Olen pitänyt kriteerinä sitä, että etutassujen pitää pysyä paikoillaan, kun niiden nostaminen / siirtäminen on ollut ongelmana. Nyt pitää ehkä tiukentaa vielä niin, ettei mikään tassu saa liikkua. Oikea takatassu tuppaa nousemaan paikaltaan tai liikkumaan inan minusta katsottuna oikealle. Todennäköisesti jätän nämä kuitenkin nyt taas tauolle ja jatketaan sitten, kun on ajankohtaisempaa. Helpolta tuntuu tämän opettaminen ja olen siitä iloinen!

mustikkametsässä

Kuononhallintahommia on myös tehty, eli käännöstä vasemmalle paikallaan ja vähän liikkeestäkin niin, että autan kontaktin pysymistä nostamalla oikean käden namin katseenkohdistusavuksi kääntyessä. Toimii hyvin, ihana koira kun tosissaan keskittyy ja yrittää pitää kontaktin. Parin toiston jälkeen muistaa jo ilman apuakin, mutta ilman muistutusta ekalla käännöksellä edelleen vippaa. Taitaa olla vaan niin syvässä, että saan tehdä paljon autettuja toistoja pois oppimiseen.

Häiriökontaktia ja seuruutusta ruokien jne yli / ohi on myös tehty.

Tässä joku päivä sitten tuli sellainen lampunsyttymisolo, että hei, minä alan tuntea koiraani. Ehkä jo vähän ymmärrän, miten ja millaisia juttuja sen kanssa kannattaa harjoitella. Wau.

"Karu ei voi mennä niihin muotinäytelmiin, paitsi jos sille laittaisi rusetin koukeron kohdalle" -Veikka


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti